Duurzaamheid

Het eerste fossielvrije en klimaat neutrale reclamebureau!

Bij Team Horsthuis vinden wij duurzaamheid zeer belangrijk en we zetten ons hier dan ook al meer dan 10 jaar voor in. Het gaat er bij duurzaamheid om dat mens, milieu en economie met elkaar in evenwicht zijn. Op deze manier zorgen we ervoor dat de aarde niet uitgeput raakt en dat deze ook op langere termijn leefbaar blijft. Momenteel putten we de aarde uit. Natuurlijke bronnen, zoals olie, gas en bomen raken langzaamaan op en daardoor raakt de aarde onvruchtbaar. Dat we duurzamer moeten leven en produceren, daar kan niemand meer omheen.

Wat wij doen om duurzaam te ondernemen

Duurzame opdrachten laten het hart van fotograaf Jeroen sneller kloppen. ‘Duurzaamheid en zelfvoorziening zijn voor mij altijd belangrijke thema’s geweest. Dit vertaalt zich in mijn werk’. Zo is het kantoor van Team Horsthuis zelfvoorzienend door de 152 zonnepanelen op het dak. Bovendien beschikken we over een eigen tankinstallatie met Neste MY Renewable Diesel, een fossielvrije brandstof. Alle medewerkers rijden fossielvrij -en CO2 neutraal en Jeroen behoorde in 2013 tot een van de eerste Tesla rijders in Friesland. Ook al de apparatuur dat wordt gebruikt is duurzaam.

Duurzame opknapbeurt Hymer-camper 1984

De positieve ervaringen met fossielvrij vervoer smaakte naar meer; eind 2018 schafte Jeroen een Hymer-camper aan als werkvoertuig. Hoewel de kampeerwagen uit 1984 dateert, zag hij voldoende mogelijkheden voor een duurzame opknapbeurt; na zes maanden klussen was de camper geheel omgebouwd tot duurzame, mobiele werklocatie, rijdend op de Neste MY Renewable Diesel. Ook het dak van de camper is bekleed met zonnepanelen. Met de zelf opgewekte stroom kunnen we klanten en modellen airco, koffie, lunch en een WiFi-punt bieden.

Freon Team Horsthuis toont zich duurzaamste fotobureau van Fryslân

SDG